Cursusaanbod voor apothekers

Wij bieden hoogwaardig, onafhankelijk postacademisch onderwijs om uw kennis te verdiepen en uw vaardigheden verder te ontwikkelen. Onze cursussen zijn ontwikkeld volgens de nieuwste didactische inzichten in samenwerking met de farmacie-opleidingen van de universiteiten van Groningen, Leiden en Utrecht. De cursussen zijn zo opgezet dat u de opgedane kennis direct in de praktijk kunt toepassen. Zo willen wij u ondersteunen in uw rol als zorgverlener.

Bekijk cursussen

apotheker

Uitgelicht

Actueel

leefstijl

Nieuw: Apotheker en leefstijl symposium

Een gezonde leefstijl heeft invloed op de preventie van chronische aandoeningen. Leefstijl is een begrip dat steeds vaker valt bij de behandeling van chronische aandoeningen. Het overgrote deel van alle hartinfarcten is bijvoorbeeld te voorkomen door leefstijlaanpassingen. Maar welke interventies zijn eigenlijk het meest effectief? Welke rol kunt u als apotheker vervullen? En wat levert een gezondere leefstijl op voor de patiënt? Op  30 september is het eerste symposium Apotheker en leefstijl. In dit symposium wordt nader ingegaan wat uw rol als apotheker kan zijn in leefstijlinterventies. 
Naar informatie en inschrijven

logo pharmsupport

Samenwerking met PharmSupport uitgebreid

In 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met PharmSupport op het gebied van cursussen over onder meer kwaliteitsmanagement en GMP. De cursussen zijn bedoeld voor professionals in de ziekenhuisapotheek, binnen farmaceutische bedrijven en in aanverwante bedrijfstakken. Het betreft op maat gesneden eendaagse cursussen waarin praktische handvaten worden aangereikt voor de juiste toepassing van de regelgeving. De behoefte aan deze onderwerpen bleek groot. Wij hebben daarom besloten de samenwerking met PharmSupport uit te breiden. In 2021 zullen 4 cursussen worden aangeboden op het gebied van Change Control, Deviation Management, Risk Management en Data Integriteit. In de aanloop naar de cursus Deviation Management zal tevens een e-learning beschikbaar zijn die de basisbeginselen van afwijkingenbeheer bijbrengt.

logo Pharmefficient

Samenwerking PAOFarmacie en Pharmefficient

Kosteneffectiviteit analyses, waardegedreven zorg, uitkomstgerichte zorg en bekostingssystematiek worden steeds belangrijker met de toenemende kosten in de zorg en toenemende vraag naar hoogwaardige zorg. Met name op het gebied van het inkopen van dure geneesmiddelen en bij het uitrollen van Value Based Healthcare trajecten in ziekenhuizen is kennis over deze onderwerpen noodzakelijk. De bekostiging van geneesmiddelen vraagt steeds meer tijd en ervaring van ziekenhuisapotheker. De toenemende zorgkosten door nieuwe dure therapieën vragen specifieke kennis van ziekenhuisapothekers en medisch specialisten om de zorg efficiënt en doelmatig te houden. Recent zijn wij een samenwerking aangegaan met Pharmefficient, die cursussen heeft ontwikkeld gericht op doelmatige inzet van geneesmiddelen in de ziekenhuiszorg, de kwaliteit van zorg en uitkomstgerichte zorg.

Inschrijven  cursusaanbod

Wilt u wekelijks op de hoogte blijven van ons cursusaanbod? Meld u dan aan.

AANMELDEN OM CURSUSAANBOD TE ONTVANGEN