Loading…
 • Nascholing op aanvraag: plannen met uw apothekersgroep wanneer het u uitkomt.
 • Meer blended learning: efficienter leren door het mengen van leervormen.
 • Nieuwe leeromgeving: leren op een moment dat het u uitkomt.
 • Cursus bij u in de regio.
 • Actueel en praktijkgericht cursusaanbod.
Trends en Farmacocasus zomeractie 2019 - data en feiten
Startdatum Dagen Tijd Docent Locatie Beschikbaar?
1 dag: JA
00 0000 Nog niet bekend Thuisopdracht

Inhoud

Met de actie Trends en Farmacocasus bieden we u de mogelijkheid om, tegen gereduceerd tarief, door middel van e-learning op korte termijn 38 accreditatiepunten te behalen.
U krijgt 10 Trends nieuwsbrieven en 6 farmacocasussen.

Bij dit actiepakket horen de Trends van 2018.

Binnen 5 werkdagen, na uw aankoop van dit actiepakket, kunt u al aan de slag met de Trends kennistoetsen. Via TVO Solutions krijgt u de mogelijkheid om een keuze te maken uit diverse Farmacocasussen.

Accreditatieverwerking
De accreditatieverwerking van Trends en Farmacocasus vindt maandelijks plaats. De punten voor Trends worden toegekend in de maand van de betreffende toets.

Trends
In de Trends nieuwsbrief treft u een overzicht van alle informatie en publicaties die zijn gepubliceerd in relevante Nederlandse vakbladen zoals het Pharmaceutisch Weekblad, Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG), Geneesmiddelenbulletin en Pharma Selecta. Deze informatie wordt aangevuld met publicaties in gezaghebbende internationale tijdschriften zoals The Lancet, British Medical Journal, JAMA en The New England Journal of Medicine. Ook herzieningen van richtlijnen, zoals de standaarden van het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) worden onder uw aandacht gebracht.  Samen met wetenswaardigheden en praktische werkwijzen uit het veld biedt de Trends nieuwsbrief u zo handvatten en inspiratie voor uw eigen koers en lokale situatie.

Omdat de Trends nieuwsbrief digitaal wordt aangeboden, kunt u met één muisklik de weg naar het betreffende artikel vinden. Ook de kennistoets op basis van meerkeuzevragen maakt u via het internet. Op deze manier is deze nascholing makkelijk in te passen in de praktijk van alle dag. Elke kennistoets wordt bij het afronden met een voldoende gehonoreerd met 2 accreditatiepunten.

Canmeds

 • Farmaceutisch handelen    60%
 • Kennis en wetenschap    20%
 • Professionaliteit    20%

Farmacocasus
De Farmacocasus van PAOFarmacie is een unieke methode van nascholing op het gebied van actuele thema's uit de dagelijkse praktijk in de apotheek. De basis wordt gelegd door u de meest actuele kennis en achtergrondinformatie aan te bieden. Daarop volgt casuïstiek die gebruik maakt van fictieve patiënten. U krijgt alle informatie die u ook in de praktijk tot uw beschikking heeft, zoals de medicatiehistorie, de medische voorgeschiedenis en laboratoriumuitslagen. De eindtoets stelt u tot slot in staat om na te gaan of u voldoende bagage heeft opgedaan om de accreditatie te verkrijgen.

Elke Farmacocasus wordt geschreven door gerenommeerde experts die zich dagelijks bezighouden met de vakinhoudelijke aspecten van deze interactieve nascholing en de daarbij benodigde achtergrondkennis. Hun ervaring in de dagelijkse praktijk stelt hen in staat herkenbare en realistische voorbeelden te schetsen, die raken aan situaties uit uw eigen omgeving. Op die manier worden u handvatten geboden om niet alleen uw kennis te actualiseren en te toetsen, maar ook daags na de toets het geleerde toe te passen in uw apotheek.

Om de eindtoets zo goed mogelijk te maken wordt tussentijds de mogelijkheid geboden uw kennis te toetsen. Iedere farmacocasus behandelt één thematisch gebied en u heeft de mogelijkheid om naar eigen inzicht een keuze te maken uit de diverse thema's.

Onderwerpen
Palliatieve zorg, CVRM, behandeling van pijn, bloedingen, Huisarts infecties, oncologie, psychiatrie, farmacogenetica, ADHD, antidepressiva en comorbiditeit, COPD, interacties geneesmiddelen,  voeding en supplementen, diabetes mellitus type 2 en laboratoriumwaarden.

Canmeds

 • Farmaceutisch handelen:  40%
 • Kennis en Wetenschap:     40%
 • Professionaliteit:                 20%
Accreditatie: Ziekenhuisapothekers: U krijgt 10 x 2 accreditatie uren voor de Trends toetsen en 6 x 3 accreditatie uren voor de Farmacocasussen. Totaal 38 accreditatie uren
Openbaar apotheker(s): U krijgt 10 x 2 accreditatie uren voor de Trends toetsen en 6 x 3 accreditatie uren voor de Farmacocasussen. Totaal 38 accreditatie uren
Poliklinisch apothekers: U krijgt 10 x 2 accreditatie uren voor de Trends toetsen en 6 x 3 accreditatie uren voor de Farmacocasussen. Totaal 38 accreditatie uren
Locatie: Thuisopdracht
Kosten: € 400,00 (Excl. 21% BTW)
Doelgroepen: Ziekenhuisapothekers, Openbaar apotheker(s), Poliklinisch apothekers
E-learning omgeving: Ja