Geneesmiddelen, tekorten en verontreinigingen; regulatoire thema’s. 

In Geneesmiddelen, tekorten en verontreinigingen; regulatoire thema’s neemt em. prof. dr. Ton de Boer, klinisch farmacoloog en epidemioloog, relevante nieuw beschikbare medicatie en actuele regulatoire thema’s met u door. Professor De Boer is onder andere voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Het indicatiegebied en de huidige voorkeursmiddelen komen tijdens de nascholing aan de orde, evenals de waarde van de nieuwe middelen ten opzichte van de bestaande middelen. Verder zal indien relevant de kosteneffectiviteit worden besproken. Praktische aspecten zoals toepassing bij verminderde nierfunctie, interacties of risico minimaliserende maatregelen zullen hierbij niet ontbreken.

De bijeenkomst van Geneesmiddelen, tekorten en verontreinigingen; regulatoire thema’s wordt afgesloten met een Q&A, waarbij u antwoord krijgt op vragen die recente introducties bij u hebben opgeroepen. U wordt in de gelegenheid gesteld interactief en proactief van gedachte te wisselen, ook met de aanwezige collega’s. Op deze manier vormt Meet the expert een mooie aanvulling op papieren bronnen, zoals het Pharmaceutisch Weekblad, de Trends nieuwsbrief en kennistoets voor apothekers en het Geneesmiddelenbulletin. Met deze unieke vorm van nascholing kunt u direct na de bijeenkomst in de praktijk aan de slag, bijvoorbeeld tijdens het FTO. 

Na afloop van de nascholing kunt u het geleerde meteen toepassen in uw eigen praktijk.

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met em. prof. dr.Ton de Boer, klinisch farmacoloog /epidemioloog Universiteit Utrecht, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)
 

Leerdoelen

Na het volgen van deze nascholing bent u:
•    op de hoogte van geïntroduceerde, nieuwe geneesmiddelen in Nederland;
•    geïnformeerd over bijzondere aandachtspunten van nieuwe geneesmiddelen, zoals contra-indicaties, interacties, risico minimaliserende maatregelen, etc.
•    in staat om de meest actuele stand van zaken over nieuwe geneesmiddelen binnen, bijvoorbeeld, een FTO te bespreken.
•    Op de hoogte van relevante regulatoire thema’s
 

Programma

9.00

Ontvangst

9.30

Introductie te bespreken geneesmiddelen

10.00

Interactief oordeel over therapeutische waarde

11.15

Pauze

11.30

Actuele regulatoire thema’s

12.30

Q&A

12.45

Afsluiting en evaluatie