BIG Herregistratie

Periodieke registratie Wet BIG

Apothekers dienen sinds 2012 te voldoen aan de herregistratie-eisen van de Wet BIG. Inschrijving in het BIG-register is vijf jaar geldig. Na deze periode van 5 jaar moet men, indien men ingeschreven wil blijven in het BIG-register, herregistratie aanvragen. Dat kan op basis van werkervaring of door het behalen van een periodiek registratie certificaat (PRC). Voor het verkrijgen van een PRC dient een toets te worden behaald. PAOFarmacie biedt deze toets, in opdracht van de departementen Farmacie van de universiteiten van Groningen en Utrecht, aan. Bij een voldoende score ontvangt u een PRC, waarmee u weer kunt worden ingeschreven in het BIG-register.
 

pillen in hand

Toetsinformatie

De toets bevat 70 multitiple choice vragen bestaande uit 35 vragen gericht op patiëntenzorg, 25 vragen gericht op productzorg en 10 vragen op medicatiebeleid. Getoetst wordt op, zowel kennis als inzicht.  
Lees verder

Aanbevolen literatuur

Studiewijzer: De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor de bij de (zelf)studie te gebruiken bronnen. Enkele suggesties staan vermeld in de literatuurlijst.
Lees verder

Inschrijven

in 2023 wordt de toets op 22 maart en 12 september georganiseerd                  
inschrijven

Contact

Heeft u niet de informatie gevonden bij 'Vraag en antwoord'?  Stuur een e-mail